'Barcelona wil 'nieuwe Nederlandse parel' kopen en weer verhuren'

'Barcelona wil 'nieuwe Nederlandse parel' kopen en weer verhuren'

23-03-2018 15:46
2

FC Barcelona heeft de naam van Frenkie de Jong met rood onderstreept. De Catalanen lijken door de hoge vraagprijs van Ajax geen prioriteit te geven aan Matthijs de Ligt, maar De Jong blijft wel hoog op het lijstje staan.

Dat schrijft de Spaanse krant Mundo Deportivo vrijdag. Barcelona ziet in De Jong een speler voor de toekomst die op termijn Sergio Busquets of Ivan Rakitic op moet volgen. Mundo Deportivo noemt De Jong 'la nueva perla del fútbol holandés' (vrij vertaald: de nieuwe parel van het Nederlandse voetbal). Barcelona is maanden geleden begonnen met het scouten van De Jong en hoopt op een zomerse deal. Daarnaast staan ook Donny van de Beek en Justin Kluivert op het Spaanse lijstje, al lijkt de komst van De Jong prioriteit te krijgen.

De kans bestaat dat De Jong deze zomer wordt gekocht en vervolgens nog minstens een seizoen wordt verhuurd aan Ajax, schrijft Mundo Deportivo. Barcelona is er dan in ieder geval zeker van dat het De Jong onder contract heeft staan. De club weet dat de middenvelder door meerdere clubs wordt begeerd.

Donderdag schreef de Spaanse krant Sport dat Barcelona geschrokken is van het bedrag dat Ajax voor De Ligt wil hebben (60 miljoen euro). Daardoor wordt de achttienjarige verdediger niet meer als een reële transferoptie gezien. De Jong blijft dat volgens Mundo Deportivo nog wel.

Het Spaanse medium meldde deze week ook dat scouts van Barcelona vrijdagavond op de tribune zitten voor De Ligt, als Oranje speelt tegen Engeland. Het is de vraag of die nog steeds aanwezig zijn, nu Ajax de vraagprijs bekend heeft gemaakt.