Update: Beerschot Wilrijk vangt bot: middenvelder ziet finalematch in rook opgaan

Update: Beerschot Wilrijk vangt bot: middenvelder ziet finalematch in rook opgaan

06-03-2018 17:35
15

De kans is zeer groot dat Alexander Maes Cercle Brugge - KFCO Beerschot aan zijn neus ziet voorbijgaan. Het Bondsparket heeft een minnelijke schikking voorgesteld van twee speeldagen. 

Afgelopen weekend zette Beerschot-Wilrijk een eerste stap richting promotie. Op het Kiel versloeg het in de heenmatch van de promotiefinale Cercle Brugge met 1-0. Maar perfect liep de dag van de Ratten niet. Maes kreeg rood en moet nu vrezen voor de terugmatch.

Het Bondsparket wil Maes twee speeldagen schorsing. Indien Beerschot Wilrijk niet in beroep gaat, mist de middenvelder de match in het Jan Breydelstadion. Tom Van Hyfte is er zeker niet bij in Brugge. Bij de Ratten vrezen ze een ernstige blessure bij Van Hyfte.

Update 18.10 uur: Beerschot Wilrijk gaat volgens Het Nieuwsblad een poging ondernemen om Alexander Maes toch te recupereren voor de terugwedstrijd van de finale in 1B. De Ratten weigeren de schorsing van twee speeldagen die werd voorgesteld voor het bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Door de weigering van de minnelijke schikking komt het dossier dinsdagmiddag voor de Geschillencommissie, die de strafmaat zal bepalen.

Update 6/03 17.35 uur: Beerschot Wilrijk zal de terugwedstrijd van de finale in 1B moeten afwerken zonder Alexander Maes. De schorsing van de middenvelder werd wel teruggebracht naar één wedstrijd. Maar dat betekent dus dat Maes de finalewedstrijd tegen Cercle Brugge zal moeten volgen vanuit de tribunes. Een aderlating voor Beerschot-coach Marc Brys.