Joos en Degryse gaan in discussie: Hij zorgde voor ergernis bij Anderlecht

  Joos en Degryse gaan in discussie: "Hij zorgde voor ergernis bij Anderlecht"

  Gepubliceerd: dinsdag 20 februari 2018 om 10:45di 20-02-2018 om 10:45

  Bij Anderlecht liep het ook afgelopen vrijdag niet, zo zagen ook de analisten van Extra Time. Winteraanwinst Ryota Morioka begon verrassend genoeg op de bank, maar volgens Filip Joos is dat niet zo onlogisch.

  Joos zag bij de nederlaag op KV Oostende dat Morioka zich nog niet heeft ingepast. "Het viel mij op: op KV Oostende was er veel ergernis bij de andere Anderlecht-spelers over Morioka. Je probeert een ploeg te smeden, ik denk dat het daarmee te maken heeft", zo vertelt hij in Extra Time.

  Marc Degryse begrijpt er echter veel minder van. "Ik vond het raar dat Bruno centraal stond, dat is een flankspeler. Je zat daarvoor dan Morioka op de bank. Vanhaezebrouck is een trainer die zijn systeem absoluut wil invoeren, terwijl je Morioka ook kunt gebruiken zoals bij Waasland-Beveren. Daar had hij twee man in de rug: Seck en Angban."

  "Zet hem in een driehoek en hij zal zich thuis voelen, maar nu moet hij als tweede spits spelen. Vanhaezebrouck kijkt niet naar de kwaliteiten van zijn spelers. Op lange termijn gaat dat effect hebben, maar op dit moment is dat misschien niet de beste oplossing. Het is blijkbaar te moeilijk voor sommige spelers. Met Onyekuru had je al hetzelfde probleem."

  Plaats een reactie

  firedwarf +3221
  dinsdag 20 februari 2018 om 10:56
  Nefast voor hein en daar zal hij nog het meeste op afgerekend worden dat hij geen spelers "beter" gemaakt heeft door zijn systeem... De reden waarom hij indertijd al bij Genk buitenvloog... Het koppig persé willen invoeren van zijn systeem ook al had hij der de spelers niet voor... Hij hervalt nu in dezelfde fouten bij anderlecht ofwel weet hij het even zelf niet meer dat kan ook...
  Vind ik leuk
  Toca +40195
  dinsdag 20 februari 2018 om 11:09
  Volgens mij ergeren de spelers zich ook aan zichzelf momenteel.
  Maar het 'systeem' van Hein, daar is hij nog van afgestapt?
  Al begrijp ik dat nog niet zo goed, want sorry maar een Obradovic, wat is daar van gekomen.. En Sa, dat is ook een onvoldoende hoor
  Vind ik leuk
  dinsdag 20 februari 2018 om 11:32
  Allemaal bla bla bla van die afbrekers analysten; dat zij in de bouw gaan werken daar hebben ze slopers te kort
  Vind ik leuk
  VeeDeeVee +16062
  dinsdag 20 februari 2018 om 11:36
  Erg dat die jongen wordt afgebroken na twee wedstrijden, echt zwak.
  Vind ik leuk
  CedricVDE +1194
  dinsdag 20 februari 2018 om 11:45
  Inderdaad. Die jongen moet een kans krijgen om zich in te spelen in de ploeg. Automatismen in een ploeg mogen zeker niet onderschat worden. Binnenkort zal blijken dat hij weldegelijk een aanwinst was.
  Vind ik leuk
  Lord Wenger +15589
  dinsdag 20 februari 2018 om 11:37
  Degryse lijkt wel enorm op Snelders op die foto. Je ziet toch maar weer dat een mens enorm kan veranderen als je hem vanuit een andere camerahoek fotografeerd.
  Vind ik leuk
  JLo +640
  dinsdag 20 februari 2018 om 12:10
  Snelders is de gryze op de foto. :)
  Vind ik leuk
  Berten 10 +133
  dinsdag 20 februari 2018 om 12:54
  Vind dat Degryse gelijk heeft , snap niet hoe Morioka wordt uitgespeeld .
  Dubbel jammer dat hij bij ons weg is om daar op de bank te zitten en mss wel het WK te missen
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws