Van Holsbeeck kan in de voetbalwereld blijven: 'RSCA, Pro League of andere club'

Van Holsbeeck kan in de voetbalwereld blijven: 'RSCA, Pro League of andere club'

10-02-2018 08:04
1

Herman Van Holsbeeck is meer dan waarschijnlijk aan zijn laatste weken of maanden bij Anderlecht bezig. De manager wordt vervangen door Luc Devroe. Dat betekent echter niet dat hij ook op pensioen gaat.

Nu duidelijk is dat Devroe de opvolger van Van Holsbeeck wordt, mag hij op zoek naar een nieuwe job. Van Holsbeeck blijft meer dan waarschijnlijk tot en met komende zomer bij Anderlecht om samen met Devroe te werken. Daarna heeft hij opties genoeg. Zo weet Het Laatste Nieuws dat Luciano D'Onofrio graag met hem wil samenwerken. Hij zou hem zijn rechterhand maken bij Antwerp.

Toch heeft hij nog meer mogelijkheden. Zo zou Van Holsbeeck nog steeds geen gesprek gehad hebben met Marc Coucke. Hij wacht nog af wat die zijn plannen zijn. Het is alleszins de bedoeling dat Van Holsbeeck Luc Devroe tot en met de zomer zal ondersteunen. Het dagblad meldt dat hij dat ook na de zomermercato wil blijven doen. Dan wordt hij op zelfstandige basis consultant van paars-wit.

Job bij Pro League
Een andere mogelijke job ligt binnen de Pro League. Roger Vanden Stock blijft nog tot het einde van dit seizoen voorzitter van de Pro League. Coucke wordt genoemd als een kandidaat-opvolger, maar ook Van Holsbeeck wordt nu naar voren geschoven. Hij heeft alvast veel steun van de Belgische topclubs.

Daarnaast is er ook de job van CEO van de Pro League. Pierre François aast op de voormalige functie van Koen De Brabander bij de KBVB (ex-CEO), waardoor er mogelijk een plekje als CEO van de Pro League vrijkomt. Van Holsbeeck zou hem dan kunnen vervangen.