Het bedrag dat Club Brugge voor hem vroeg was buitenproportioneel

"Het bedrag dat Club Brugge voor hem vroeg was buitenproportioneel"

01-02-2018 20:30

Waasland-Beveren heeft op de valreep nog twee Belgische transfers gedaan. Met Louis Verstraete (AA Gent) en Niels Verburgh (Club Brugge) haalt het wel twee huurlingen zonder aankoopoptie. In het geval van Verburgh kan er echter gepraat worden, zo denkt het bestuur op de Freethiel.

Voorzitter Dirk Huyck hoopt een toekomst te kunnen uitbouwen met deze youngster. "Verburgh is een jongen die we al langer op het oog hadden, maar die nu komt op voorspraak van de coach, die hem kent van bij Brugge. Een aankoopoptie was mogelijk, maar het bedrag dat Club vroeg, was buitenproportioneel", vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

"Toch kozen we ervoor om Niels in te lijven, omdat we met het uitvallen van Jur (Schryvers, red) en de afwezigheid van Valtteri (Moren, red) toch een extra optie op die posities wilden. Dat noopte ons om toch te kiezen voor de korte termijn en de speler te huren. Hopelijk kan deze speler zich bij ons ontplooien en kunnen we na het seizoen opnieuw aan tafel zitten", zo hoopt Huyck.