Details onthuld: Teodorczyk is de grote spelbreker voor Mitrovic en Anderlecht

Details onthuld: Teodorczyk is de grote spelbreker voor Mitrovic en Anderlecht

01-02-2018 07:30
10

"Blij om thuis te zijn". Dat gaf Aleksandar Mitrovic aan op de luchthaven van Zaventem. Zijn terugkeer was echter van korte duur. De aanvaller werd dan toch niet geleend door RSC Anderlecht. Daar mag de Serviër onder meer Lukasz Teodorczyk voor verwijten.

Het Laatste Nieuws komt met meer details over de deal. Zo raakt nu bekend dat Anderlecht van plan was het loon van Mitrovic, zo'n twee miljoen euro per jaar (dus in totaal één miljoen euro voor ene half seizoen), over te nemen.

Daarbovenop kreeg Newcastle nog 500.000 euro extra en makelaar Pini Zahavi een som van 200.000 euro. In het huurcontract stond ook dat Mitrovic verplicht alle wedstrijden moest spelen, anders moest Anderlecht een compensatie betalen.

De transfer leek alvast in kannen en kruiken. De Serviër was in Brussel en hoopte op de terugkeer. Maar Lukasz Teodorczyk gooide roet in het eten. De Poolse spits moest eerst verkocht worden. Eerder wees hij Nantes af. Op de transfer deadline day werd uiteindelijk geen nieuwe club gevonden. Weg transfer Teo, weg huur Mitrovic.