Exodus bij Anderlecht: 'Vier basisspelers op weg naar de uitgang'

Exodus bij Anderlecht: 'Vier basisspelers op weg naar de uitgang'

30-01-2018 09:00
13

De transfermarkt is nog minder dan 48 uur open. Bij RSC Anderlecht mag er nog veel vuurwerk verwacht worden. Niet alleen van inkomende transfers, maar mogelijk ook van uitgaande transfers.

Volgens Het Laatste Nieuws staan er momenteel maar liefst vier basisspelers in het Brusselse uitstalraam. Het zijn niet de minste namen. Sofiane Hanni, Leander Dendoncker, Adrien Trebel en Lukasz Teodorczyk kunnen in de komende uren het Constant Vanden Stockstadion nog verlaten.

Dendoncker blijft dromen van een transfer naar de Premier League. De middenvelder hoopt dat West Ham United eindelijk over de brug komt. Adrien Trebel is dan weer 'uitermate gecharmeerd door het geflirt met Olympique Marseille', schrijft de krant. Anderlecht ziet de twee middenvelders liever niet vertrekken, maar alles is goed om geld in de kas te krijgen. De transfer van Hanni naar Rusland is dan weer bijna zo goed als rond.

Teo naar Duitsland
Teodorczyk is dan weer een ander verhaal. De Pool ligt niet in de bovenste schuif van Hein Vanhaezebrouck. Silvère Ganvoula en Sofiane Hanni kregen de voorbije wedstrijden al eens de voorkeur in de spits. Mogelijk ligt de toekomst van Teo in Duitsland.

Anderlecht weet ondertussen ook wie het als vervangers wil. Ryota Morioka moet van Waasland-Beveren komen. Terwijl het voormalig aanvaller Aleksandar Mitrović graag terug in de armen wil sluiten. Beide dossiers worden niet eenvoudig. Anderlecht kan waarschijnlijk enkel huren en niet kopen. Door een jeugdspeler te betrekken in de deal met Waasland-Beveren hoopt Anderlecht alvast op de komst van de Japanner. 

Lees ook: 'Anderlecht passeert twee keer langs de kassa voor Lukebakio'