Eerlijk, voor Leko kwam, had ik er geen goed oog in

"Eerlijk, voor Leko kwam, had ik er geen goed oog in"

09-01-2018 07:58
6

Club Brugge staat dit seizoen eenzaam aan de leiding in de Jupiler Pro League. Brandon Mechele speelde tot nu toe elke wedstrijd. Van Ivan Leko krijg de verdediger terecht week in, week uit het vertrouwen. Mechele is Leko dan ook erg dankbaar. 

Vorig seizoen verhuurde Club Brugge Mechele aan STVV. Daar leerde hij Leko kennen. In de zomer keerde Mechele terug naar het Jan Breydelstadion. Pas later kwam Leko naar Brugge.  "Eerlijk, voor Leko kwam, had ik er geen goed oog in", geeft de verdediger aan in Het Laatste Nieuws.

"Ze hadden al drie centrale verdedigers en er zou er nog één bijkomen. Bovendien had ik bij STVV in die zes maanden het voetbalplezier teruggevonden. Ik wilde dat niet zomaar weer afgeven. Maar Leko heeft me overtuigd", stelt Mechele. 

Tegen Clement in
Bij Michel Preud'homme lag Mechele niet in de bovenste schuif. "Ik wil daar niet blijven op terugkeren, maar toen Philippe Clement me in die periode apart nam voor een peptalk, ben ik voor het eerst in mijn carrière tegen een trainer ingegaan. Hij bedoelde het natuurlijk goed, maar ik wist wat er ging komen. 'Hard je best blijven doen...' Ik hád al zo hard mijn best gedaan, terwijl ik er niet voor beloond werd. Dan heb je het niet nodig om nog eens zo'n babbeltje te aanhoren. Dat helpt toch niet."

Lees ookDrie voor de prijs van één? 'Club Brugge en KV Mechelen zoeken naar oplossingen'