'In navolging van STVV komt ook andere eersteklasser uit bij Japanner'

'In navolging van STVV komt ook andere eersteklasser uit bij Japanner'

31-12-2017 09:55
10

Ryota Morioka is dit seizoen één van de absolute revelaties in de Jupiler Pro League. Waasland-Beveren betaalde 300.000 voor hem en de Japanner blijkt een schot in de roos. Mogelijk krijgt zijn transfer navolging van twee landgenoten.

Sint-Truiden werd dit najaar overgenomen door het Japanse bedrijf DMM.com. De nieuwe eigenaars willen in januari het eerste talent uit hun vaderland naar Stayen halen. Rode lantaarn AS Eupen is dringend op zoek naar de broodnodige versterkingen. Naast Danijel Milecevic zou Eupen het oog hebben laten vallen op Yuta Toyokawa. Dat meldt David Liz, journalist van L'Avenir.

Toyokawa is een 23-jarige spits van de Japanse tweedeklasser Kashima Antlers. Zijn contract loopt echter op 31 januari 2018 af. Kashima Antlers zou bereid zijn om hem voor een kleine som te laten gaan. De voormalige jeugdinternational kwam de afgelopen twee jaar al niet meer in de plannen voor. Toyokawa werd uitgeleend aan andere tweedeklasser Fagiano Okayama, waarvoor hij 18 keer het net vond in 72 competitiematchen. Mogelijk ligt zijn toekomst nu in de Oostkantons.