Anderlecht kan problemen niet oplossen met huurlingen

Anderlecht kan problemen niet oplossen met huurlingen

25-12-2017 20:07
1

Dit seizoen gaat het Anderlecht nog niet voor de wind. Nog voor de winterstop is paars-wit al uitgeschakeld in Europa en in de Belgische beker. Ook in de competitie staat Anderlecht er slecht voor. In het nieuwe jaar moet het een pak beter gaan, maar dat wordt niet simpel.

Indien Anderlecht dit seizoen Club Brugge nog het vuur aan de schenen wil leggen, dan moet het gaan investeren in nieuwe spelers. Dat wordt niet simpel. Marc Coucke doet het in januari nog voor KV Oostende. De nieuwe voorzitter van Anderlecht wil zich nog niet bezighouden met de wintertransfers van paars-wit. Ook Herman Van Holsbeeck voelt zich niet geroepen om de komende weken het onderste uit de kan te gaan halen. De manager wil eerst duidelijkheid over zijn toekomst.

De fans van Anderlecht moeten dus niet hopen op veel inkomende transfers. Momenteel verhuurt paars-wit nog redelijk veel spelers, maar ook daar is een probleem. In het Astridpark kan men niet iedereen zo maar terughalen. Bij Waasland-Beveren doet Isaac Kiese Thelin het bijvoorbeeld aardig, maar in principe huren de Waaslanders hem tot het einde van het seizoen. Silvere Ganvoula kon dan weer bij KV Mechelen geen potten breken. Op zijn komst zit in Brussel niemand te wachten.

Voor Hein Vanhaezebrouck komen er dus moeilijke maanden aan, want het is nu al duidelijk dat hij lang zonder Kara Mbodji en Henry Onyekuru moet missen. De enige uitweg die de trainer van Anderlecht nog lijkt te hebben is in te zetten op de jeugd.