De Tien: de mogelijke opvolgers van Clement op de Freethiel

De Tien: de mogelijke opvolgers van Clement op de Freethiel

19-12-2017 20:55
6

Waasland-Beveren moet na het vertrek van Philippe Clement op zoek naar een nieuwe trainer. Gelukkig voor de Waaslanders zijn er heel wat mogelijkheden. 

Johan Van Rumst - Dirk Geeraerd: Dinsdag duidde Waasland-Beveren het duo Van Rumst-Geeraerd aan als tijdelijke vervangers van Clement. De twee zitten de laatste twee matchen van Waasland-Beveren dit jaar nog op de bank. Maar waarom is een langer verblijf niet mogelijk? 

Yannick Ferrera: De trainer werd eerder dit seizoen aan de kant geschoven door KV Mechelen. Hij legde al een aanbieding van KV Kortrijk langs zich neer, maar wat als straks de telefoon weer rinkelt?

Vincent Euvrard: Hij is tegenwoordig de assistent bij Cercle Brugge, maar Euvrard is een man die op eigen benen kan staan. Is net zoals Clement relatief jong en ambitieus.

Hugo Broos: Trainde na 2011 (Zulte Waregem) geen Belgische club meer. De man, die met Kameroen de Afrika Cup won, verdient een nieuwe kans in ons land. In 2019 wil hij stoppen als trainer. Waasland-Beveren als laatste club? Het kan veel slechter. 

Bernd Thijs: Al een paar jaar speelt Thijs de tweede viool in Gent. De voormalig middenvelder maakte er nooit een geheim van dat hij ooit hoofdcoach wil zijn, waarom nu niet? 

Jacky Mathijssen: Ooit was hij de prins van de trainersgilde, de laatste jaren verloopt zijn loopbaan een pak minder vlot. Toch heeft Mathijssen de kwaliteiten om te slagen in de Jupiler Pro League. 

Wim De Decker: Hielp Antwerp vorig seizoen mee aan promotie als T1. De Decker werd in de zomer terug T2 op de Bosuil. Kan hij weerstaan aan een nieuwe job als hoofdcoach?

Trond Sollied: De naam van de Noor dook de laatste maanden al een paar keer op in België, maar voorlopig vond de voormalig succestrainer van Club Brugge nog geen onderdak. 

Nicolas Frutos: Hoopte na het vertrek van René Weiler op zijn kans bij Anderlecht, maar mocht na vier matchen al plaatsmaken voor Hein Vanhaezebrouck. Frutos blijft dromen van een baan als T1 van zijn Anderlecht, maar onder meer tegen Celtic werd pijnlijk duidelijk dat de Reiger het vak nog moet leren. Dat kan perfect in het Waasland.

Marc Grosjean: Grosjean maakte de voorbije maanden indruk bij Union. Toch liet hij zich al ontvallen graag terug een kans te krijgen op het hoogste niveau. Het is maar de vraag of Waasland-Beveren bij een andere club een trainer wil weghalen.