Clement na woede van Waasland-Beveren: Een soort van compliment

Clement na woede van Waasland-Beveren: "Een soort van compliment"

19-12-2017 08:45
2

Philippe Clement is de nieuwe trainer van KRC Genk. Bij Waasland-Beveren vinden ze dat maar niks. De Waaslanders hadden Clement graag aan boord gehouden. Maandag reageerde voorzitter Dirk Huyck al heftig op het vertrek van Clement. In Het Belang van Limburg geeft Clement nu zijn visie over zijn overgang naar Limburg.  

"Dit zijn heel moeilijke momenten, waarin veel emoties spelen. Ik vind het lastig om daar iets over te zeggen. Ergens is het ook een soort van compliment", aldus Clement in de krant. "Er wordt ook feller gereageerd wanneer een belangrijke speler vertrekt dan wanneer het om een speler gaat die minder impact had. Maar ik denk dat we samen iets moois hebben neergezet, dat ik met een gerust gevoel aan iemand anders kan overlaten."

Volgens Clement komt het zonder hem ook nog goed dit seizoen bij Waasland-Beveren.  "Ik ben iemand die zich helemaal smijt in de samenwerking met zijn staf, spelers en de club. Daar komt altijd een deel emotie bij kijken, daarom is dit zo’n moeilijk moment. Ik zou het niet gedaan hebben, mocht Waasland-Beveren sportief in moeilijke papieren zitten. Maar de fundamenten liggen er, er is een stabiele basis, waarop iemand kan verderbouwen en zijn eigen accenten kan leggen."

Lees ook: Oude garde moet in Genk niet vrezen, Clement houdt 'vrienden' aan boord