Clement staat te kijken van ex-ploegmaat Leko: Van stroper tot boswachter

Clement staat te kijken van ex-ploegmaat Leko: "Van stroper tot boswachter"

16-11-2017 20:30
1

Club Brugge kijkt zondagavond zijn voormalige T2 in de ogen. Philippe Clement komt langs met Waasland-Beveren en zal het de thuisploeg niet gemakkelijk maken. In Sport/Voetbalmagazine blikt hij vooruit op die wedstrijd.

Met een beetje geluk was Clement nu zélf de T1 van Club. "Daar denk ik niet over na. Ik denk niet dat je je op een betere manier kunt voorbereiden op het hoofdtrainerschap dan door het parcours dat ik daar heb gelopen. Maar dat is voorbij. Mensen hebben me gezegd: als je was gebleven, was je misschien hoofdcoach geweest. Dat kan. Maar ik heb toen de keuze gemaakt om hier hoofdtrainer te worden. Op dat moment gingen ze bij Club voor iemand met ervaring, en daar kwam ik niet voor in aanmerking."

Clement en Leko kennen mekaar natuurlijk goed, ze speelden nog samen bij Club. "We hebben altijd een goeie relatie gehad. Van stroper naar boswachter, zoals jullie laatst schreven, dat was er helemaal op. Hij was indertijd niet de hardwerkende voetballer, maar iemand die rekende op zijn techniek. Als ik hem nu tegen zijn spelers bezig zie, is dat wel een grappig contrast."

Clement zelf speelt dan weer verrassend aanvallend voor een ex-verdediger. "Ik was een defensieve speler, maar ben altijd voorstander geweest van aanvallend voetbal. Misschien had ik ook een mooie carrière als spits kunnen maken. Maar dan wel geen snelle maar eerder een targetspits. Ik koos ook altijd bewust in mijn carrière voor dominante ploegen, op Coventry na. Volksclubs waar supporters heel hard achter stonden en de passie van de tribunes rolde. Dat gaf me een boost