Japanse bondscoach: Ik weet niet wat er schort bij de Rode Duivels

  Japanse bondscoach: "Ik weet niet wat er schort bij de Rode Duivels"

  maandag 13 november 2017 om 21:42

  Dinsdag mag het Jan Breydelstadion een kleurrijke figuur verwelkomen: de Bosniër Vahid Halilhodzic is namelijk de bondscoach van Japan. Op zijn persconferentie legt hij de favorietenrol vooral bij de Belgen.

  De Bosniër weet dat België nog niet op punt staat. "Als je hun individuele kwaliteiten bekijkt, kan je niet anders dan vaststellen dat het een ijzersterke selectie is, één van de vier of vijf beste van de wereld. Maar om ook een sterk team te vormen, is er meer nodig. De spelers moeten complementair zijn. Ik weet niet wat er precies schort in hun groep. Er wordt al jaren over deze Belgische ploeg gepraat, maar ondanks de individuele kwaliteiten werd er nog niets gewonnen", staat in Het Laatste Nieuws.

  Halilhodzic ziet nog zwaktes bij de Belgen. "In één en dezelfde match kunnen de Belgen tien tot vijftien minuten op een ontzettend hoog niveau spelen, om daarna een complete inzinking te kennen. Ze kunnen eender welk elftal verslaan, maar kunnen ook van een klein ploegje verliezen. Ik heb begrepen dat er wat polemiek ontstaan is na hun laatste interland (3-3 tegen Mexico). Ze zullen daardoor misschien extra geprikkeld zijn en tegen ons een ander gelaat willen tonen. We zijn op onze hoede."

  Hij kondigt ook al aan dat hij nauwelijks gaat wisselen in zijn team. "Misschien twee of drie nieuwe namen. Ik kan het alleszins niet maken om tegen een team als België tien andere spelers op te stellen. Of we hoog of minder hoog druk gaan zetten, kan je op voorhand niet beslissen. Dat hangt vooral van de tegenstander af. Hoog druk zetten is natuurlijk mooi, maar dan moet iedereen zijn taak perfect uitvoeren. Een team als Brazilië of België kan er ontzettend snel uitkomen."

  Lees meer over:Rode DuivelsBelgië

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Japanse bondscoach: "Ik weet niet wat er schort bij de Rode Duivels"