Zulte Waregem behaalt eerste Europese overwinning na nagelbijter tegen Vitesse

02-11-2017 22:57
1

De eerste Europese overwinning van een Belgische ploeg is dan toch een feit. Zulte Waregem kon op bezoek bij Vitesse voor de drie punten zorgen. Na een heuse nagelbijter werd het 0-2 voor de fusieploeg.

Zulte Waregem begon met veel goede moed en veel aanvallende intenties aan de partij. Daarvoor werd het ook al snel beloond met een vroeg doelpunt. Via Marvin Baudry en Vitessenaar Dabo viel de bal in doel van de thuisploeg: 1-0.

Na het doelpunt kreeg Zulte Waregem nog een paar kansen, maar Vitesse nam de wedstrijd meer in handen. Na een tweede gele en rode kaart voor Kingsley Madu was het puffen voor Essevee. Twee doelpogingen op de paal, maar geen tegengoal voor Zulte Waregem bij rust.

Rood en afstraffing Kaya
Risicopatiënt Büttner bewees snel in de eerste helft dat hij het op Europees niveau moeilijk heeft. Met een slaande beweging pakte hij zijn twee gele kaart. Een grote motivatieboost voor Essevee, al bleef Vitesse de gevaarlijkste ploeg.

Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Na een vlijmscherpe counter kon Onür Kaya zijn ex-ploeg helemaal afmaken. Hij zorgde voor de 0-2. Vitesse prikte bijna tegen, maar de scheidsrechter keurde een (nochtans geldig) doelpunt af wegens een duwfout.

Het was pompen of verzuipen voor Essevee, dat al veel had gegeven. Vitesse gaf de moed niet op en bleef zoeken naar de aansluitingstreffer. Het doelpunt bleef echter uit. Verder in de groep verloor Nice met 1-0 van Lazio, waardoor Zulte Waregem op amper twee punten van de Franse ploeg staat.