Jankovic moet boze supporters overtuigen na vertrek: 'Hij wil dit rechtzetten'

Jankovic moet boze supporters overtuigen na vertrek: 'Hij wil dit rechtzetten'

01-11-2017 17:31
1

KV Mechelen gaat opnieuw in zee met Aleksandar Jankovic. De Serviër wordt minstens tot het einde van het seizoen coach van de Mechelaren. Voorzitter Johan Timmermans geeft een woordje uitleg bij de opvallende keuze.

"We hebben uitgebreid gesproken met Aleksandar", klinkt het op de officiële website. "Zijn grote voordeel ten opzichte van andere kandidaten is dat hij de spelersgroep én de competitie heel goed kent. Hij weet perfect wat zijn opdracht is, KV Mechelen in 1A houden", vertelt hij.

Jankovic werkte eerder al bij KV Mechelen. Hij verliet de Mechelaren echter voor een avontuur bij Standard. Een keuze die veel supporters niet konden aanvaarden. "Maar tijdens onze gesprekken werd duidelijk dat hij iets wil goed maken. Hij beseft dat een aantal supporters dat vertrek nog niet vergeten zijn. Zijn motivatie is groot om dit weer recht te zetten", aldus Timmermans.

De spelers zelf zouden achter zijn terugkeer gestaan hebben. "Maar dat heeft voor onze beslissing niet meegespeeld. De coach moet de spelers nu op één lijn krijgen en resultaten neerzetten. We vragen dat alle supporters zich ook achter het team blijven scharen, zeker nu zaterdag thuis tegen KV Kortrijk", besluit hij.