Renard maakt einde aan alle geruchten, volgende trainersontslag komt niet uit Luik

Renard maakt einde aan alle geruchten, volgende trainersontslag komt niet uit Luik

26-10-2017 07:49
3

Het parcours van Ricardo Sa Pinto bij Standard tot dusver mag op zijn minst bewogen genoemd worden. De Portugees moet Standard terug naar Play-Off 1 loodsen, maar had het aanvankelijk bijzonder moeilijk. Even leek hij te gaan vertrekken, al nuanceert Olivier Renard die geruchten.

De voorbije weken klonk het dat Sa Pinto weleens zou vertrekken bij Standard, zeker na de mindere resultaten. Volgens technisch directeur Olivier Renard is daar nooit echt over nagedacht. 'We hebben onszelf de vraag gesteld of we ons toch niet hadden vergist. Die vraag werd snel van tafel geveegd", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Om een ontslag lijkt Sa Pinto dus niet te moeten vrezen. "We willen stabiliteit en die krijg je niet als je om de zes maanden van trainer wisselt. Je moet tijd krijgen als coach om een groep te vormen. We hebben een tik gekregen in het begin van het seizoen, maar elke club krijgt zo'n dipje. Ik begin liever onderaan om dan te stijgen in het klassement dan omgekeerd", zegt hij.

Vol achter Sa Pinto
Zijn ontslag zou zelfs nooit een item geweest zijn bij de Rouches. "Er zijn veel dingen verschenen in de pers.... Een ultimatum voor de coach - dat is er nooit geweest. Er zou gesproken zijn met andere trainers (Lamouchi en Vanderhaeghe, red.), maar ik kan je zeggen dat we vol achter Sá Pinto staan."

"Het is flagrant hoe bepaalde mensen van buitenaf de club proberen te destabiliseren. Kritiek geven is gemakkelijk, bij mij gaat dat het ene oor in en het andere oor uit. Je ziet toch ook hoe de spelers op hem reageren? Ik zie een bende vrienden op het veld staan en de coach heeft bovendien de steun van de fans. Op dit moment is Sá Pinto de beste trainer voor Standard", besluit hij.