Antwerp-revelatie droomt: Stap zetten naar Europese topcompetitie

  Antwerp-revelatie droomt: "Stap zetten naar Europese topcompetitie"

  vrijdag 20 oktober 2017 om 13:00

  Antwerp gaat ook zondag kunnen rekenen op één van zijn revelaties: Matheus Borges speelt alsof hij al jaren actief is op de Bosuil. De linksachter vindt zichzelf een heel atypische Braziliaan.

  Antwerp vond Borges bij Londrina FC, een Braziliaanse tweedeklasser. Hij wordt gehuurd van die club. Al van bij het begin draait hij mee in het elftal van Laszlo Bölöni, al had hij toch een aanpassing nodig. "Naast het temperatuurverschil, moest ik vooral wennen aan het fysieke en het vele loopwerk. In mijn thuisland liep ik per wedstrijd zo'n acht kilometer, hier haal ik steevast tien kilometer of meer", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

  Braziliaanse voetballer komen meestal met de grote trom binnen, maar Borges zit anders in elkaar. "Toen ik afgelopen zomer bij Antwerp arriveerde, geloofden mijn ploegmaats eerst niet dat ik een Braziliaan was. Ik had namelijk geen tatoeages. Hoe het komt dat ik anders ben dan vele andere Braziliaanse voetballers? Mijn moeder was leerkracht en van haar moest ik vroeger vaak studeren. Ik kende een strenge opvoeding, maar dat hielp me wel bij mijn ingenieursopleiding. Voor mijn diploma moet ik nog één jaar afwerken en na mijn voetbalcarrière hoop ik zeker iets te doen als productie-ingenieur."

  Borges is in ieder geval van plan om langer dan één seizoen te blijven. "Momenteel speel ik hier één seizoen op uitleenbasis van Londrina, al is het mijn bedoeling om hier langer te blijven. Ik hou van Antwerp, van het voetbal hier en van België. Samen met de club wil ik groeien en daarna hopelijk de stap zetten naar een Europese topcompetitie."

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Antwerp-revelatie droomt: "Stap zetten naar Europese topcompetitie"