Preud'homme: Deschacht is de Timmy Simons van Anderlecht

Preud'homme: "Deschacht is de Timmy Simons van Anderlecht"

18-10-2017 07:41
6

Olivier Deschacht zal woensdagavond tegen Paris Saint-Germain een nieuwe mijlpaal in zijn carrière bereiken. De Oost-Vlaming zal zijn 100e Europese wedstrijd spelen bij paars-wit. Vier Belgen deden hem dit al voor. Het is niet evident om zo een aantal te bereiken, zo weten zijn voorgangers.

Michel Preud’homme en Filip De Wilde, twee doelmannen, konden deze ook al neerzetten. Zij weten als geen ander hoe goed dat aanvoelt. De Wilde geeft Deschacht alvast één goede raad. "Vergeet niet te genieten. Het einde is nabij", aldus de ex-doelman in Het Laatste Nieuws.

Dit aantal van Europese wedstrijden is volgens Preud’homme dan ook een bewijs van een mooie carrière. "Het is een teken dat je bij een goede ploeg speelt én dat je een lange loopbaan achter de rug hebt. Deschacht is een beetje de Timmy Simons van Anderlecht, alleen is hij iets jonger. Zulke spelers zijn belangrijk om de clubcultuur te behouden", aldus de succescoach van onder meer Club Brugge en Standard.

Om het record van Simons te breken, zal Deschacht nog even moeten spelen. De veteraan van Club Brugge zit aan 128 Europese wedstrijden.

No Poll