Vanhaezebrouck liet Gent met lege handen achter: Behoorlijk vlug to the point

Vanhaezebrouck liet Gent met lege handen achter: "Behoorlijk vlug to the point"

30-09-2017 11:10

Bij KAA Gent nam men deze week afscheid van Hein Vanhaezebrouck. Vooral Ivan De Witte had de trainer ondanks de mindere resultaten graag aan boord gehouden, maar de voorzitter kon zijn slag niet slaan. Dat verbaasde hem toch wel. 

Na de nederlaag tegen Zulte Waregem spraken de clubleiding en Vanhaezebrouck met elkaar. "Hein is hier behoorlijk vlug 'to the point' gekomen. Het voorafgaande gesprek met Mogi Bayat had ons natuurlijk al in een bepaalde geestesgesteldheid gebracht, maar alles leek nog mogelijk. Ik schrok dus wel van ons gesprek. Niet door zijn eerste mededeling, wel door zijn vastberadenheid", zegt De Witte in Het Laatste Nieuws.

"Ik had dus gedacht om hem nog op andere gedachten te brengen, door onze steun te blijven uitspreken en samen te zoeken naar oplossingen. Maar de deur was dicht. Hein herhaalde na mijn interventie dat het voor iedereen het beste was om onze eigen weg te gaan. En dan te bedenken dat ik binnengekomen was met het idee dat we met elkaar zouden doorgaan", stelt De Witte.

Lees ookDe Witte laat zich openlijk uit over geflirt tussen Vanhaezebrouck en Anderlecht