Anderlecht met hangen en wurgen voorbij strijdvaardig Lokeren

08-09-2017 22:20
11

Anderlecht heeft op de zesde speeldag van de Jupiler Pro League eindelijk nog eens kunnen winnen. De zege tegen Lokeren kwam er na veel bloed, zweet en tranen. Pas in de slotfase kon Lukasz Teodorczyk de 3-2 eindstand op het bord zetten.

Wie net te laat het stadion binnen kwam, had al meteen twee doelpunten gemist. Na amper drie minuten lag de bal al in het netje. Lokeren kreeg de bal achteraan niet weggewerkt en Henry Henry Onyekuru scoorde zijn eerste goal voor Anderlecht. De assist kwam van Olivier Deschacht, die Kara verving, en het buitenspel werd opgeheven door de man aan de paal. Lokeren was evenwel niet van slag en scoorde meteen tegen. Eerst deed Frank Boeckx, nog zo'n ervaren rot die terugkeerde in de basis, nog twee keer moeilijk, maar uiteindelijk was het Marko Miric die voor de 1-1 zorgde.

De laatkomers moesten evenwel niet treuren, want de eerste helft bleef leuk om te volgen. Vooral de neutrale toeschouwer werd op zijn wenken bediend. Dat kwam mede door het feit dat Lokeren niet alleen kwam om te verdedigen in het Astridpark. Na 36 minuten werden de bezoekers beloond voor hun inzet. Ari Skulason zorgde voor de 1-2. Vanuit de tribunes zag Sven Kums het met lede ogen aan. Even later klonk vanuit dezelfde tribunes gefluit, omdat Anderlecht met hun achterstand ging rusten. Dennis van Club Brugge kon ondertussen zijn lach niet onderdrukken

Na de pauze zat er maar één ding op voor Anderlecht, aanvallen. Dat deed het ook. Lokeren loerde nu wel op de counter. Via Steve De Ridder kreeg het de kans om de voorsprong verder uit te diepen, maar Boeckx redde de paars-witte meubelen. Anderlecht drukte met invaller Hamdi Harbaoui op het uur meer en meer. Dat leverde uiteindelijk ook op. Na opnieuw een actie van Deschacht belandde de bal tegen de paal. In de herneming tikte Onyekuru de gelijkmaker binnen. Anderlecht wilde meer en kreeg dat ook. Invaller Nicolae Stanciu bediende perfect Teodorczyk en die bezorgde Anderlecht de zege.