Balaban ziet Belgische topclub schitterende zaak doen: Perfecte transfer

Balaban ziet Belgische topclub schitterende zaak doen: "Perfecte transfer"

05-09-2017 20:04

Bosko Balaban maakte in zijn beste dagen de ene na de andere goal bij Club Brugge, maar nu probeert hij te maken als spelersmakelaar. Hij zag Standard in ieder geval op het nippertje een uitstekende zaak doen.

De Luikenaars konden in extremis namelijk nog Duje Cop binnenhalen, een 27-jarige Kroaat van Cagliari. Een topspits, zo weet Balaban. "Ik dacht eerlijk gezegd ook niet dat hij naar Standard zou gaan. Duje is een echte nummer negen. Geef hem een kans en hij trapt de bal binnen. Een topspeler, een topspits. Hij kan met twee vooraan spelen, maar ook alleen. Geloof me: Cop is de perfecte transfer voor Standard. Hij zal veel doelpunten maken. Ik vind hem echt fantastisch", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Cop speelde in het verleden onder meer in Spanje en Italië, maar een ideale competitie heeft hij volgens Balaban niet. "In welke competitie hij het beste past? Goh, hij speelde in Italië en Spanje en hij scoorde altijd zijn doelpunten. De competitie op zich is niet belangrijk, wel de spelers die voor de aanvoer moeten zorgen. Bij Standard zal hij volgens mij nog progressie maken. En let er op, Cop gaat véél scoren."