'Vreemde transfers' bij Club: Clasie is een speler zoals ze er al veel hebben

'Vreemde transfers' bij Club: "Clasie is een speler zoals ze er al veel hebben"

01-09-2017 17:35
5

Eddy Demarez is niet overtuigd van de transferactiviteit van Club Brugge. In de slotdagen van de mercato haalde het nog Jordy Clasie binnen, terwijl Björn Engels richting Olympiakos vertrok. Over heel de zomer bekeken maakte Club enkele rare keuzes, aldus Demarez.

"Ik vind dat Club Brugge een paar vreemde transfers gedaan heeft", windt de journalist er geen doekjes om bij Sporza. "Ze halen Jordi Vanlerberghe, maar wanneer zal hij spelen? Clasie is dan weer een speler zoals ze er al een aantal hebben. Hij kan uitgespeeld worden op de 6 of op de 8, eventueel zelfs op de 10. Maar er zijn al Vormer, Vanaken, Nakamba, Simons en Vanlerberghe voor de 6 en de 8... Club kocht dus eigenlijk een beetje meer van hetzelfde", klinkt het streng.

"Nog een bedenking: Clasie speelde bij Feyenoord Vormer uit de ploeg. Hoe voelt Vormer zich bij deze transfer? Is hij niet ongerust dat hem bij Club hetzelfde overkomt? Vorig seizoen was er al Immers, maar dat bleek geen succes", herinnert Demarez zich.

Verdedigende twijfel
Ook in de defensie bewoog er veel. "Achterin is Engels weg, ondanks veel blessureleed en een al lang woekerend verlangen om te vertrekken in potentie nog altiijd een topverdediger. Denswil wilde weg, maar moet nu toch blijven. Op de vraag of Club Brugge zich versterkt heeft, moet het antwoord op dit moment luiden: het lijkt er niet echt op", concludeert Demarez.