OFFICIEEL: KV Oostende slaakt zucht van opluchting na transfernieuws uit Frankrijk

OFFICIEEL: KV Oostende slaakt zucht van opluchting na transfernieuws uit Frankrijk

31-08-2017 15:33

Bij KV Oostende bewoog er de voorbije dagen nog heel wat op transfervlak. Ook een uitgaande transfer van Sébastien Siani leek in de sterren geschreven te staan. Uiteindelijk zal die deal er dan toch niet komen, zo blijkt.

Het Franse FC Toulouse toonde zich al weken geïnteresseerd voor de aanvoerder van KVO. Siani zag zelf ook wel wat in een buitenlands avontuur, maar die deur is nu naar alle waarschijnlijkheid definitief gesloten. Verschillende Franse bronnen melden namelijk dat Toulouse in zee zal gaan met Giannelli Imbula. Dat is geen onbekende voor het Belgische voetbal, want de middenvelder staat te boek als 'halve Belg'.

Imbula is eigenlijk gewoon een Fransman, maar werd wel geboren in Vilvoorde. Passages bij Olympique Marseille en FC Porto brachten hem naar Stoke City. Daar zit hij echter op een zijspoor. Toulouse zou Imbula donderdag medisch keuren, waarna hij een leenovereenkomst voor één jaar zal ondertekenen. De komst van Siani wordt dan overbodig. Oostende, momenteel allerlaatste in de Jupiler Pro League zonder punten, zal de Kameroener alvast goed kunnen gebruiken.

Update 31/08 15u33: KV Oostende kan inderdaad opgelucht ademhalen. Toulouse heeft namelijk de komst van Giannelli Imbula donderdag bevestigd, waardoor de komst van Siani geen optie meer lijkt. Imbula wordt overigens voor één seizoen gehuurd van Stoke City.