Mannaert komt met update over overbodige Butelle en Perbet

Mannaert komt met update over overbodige Butelle en Perbet

28-08-2017 07:54

Binnen enkele dagen sluit de transfermarkt. Heel wat clubs zoeken nog naar versterking, maar de meeste ploegen willen ook hun overbodige spelers ergens anders stallen. Bij Club Brugge mogen Ludovic Butelle en Jérémy Perbet nog vertrekken.

Zondag schoof Vincent Mannaert aan bij Sports Late Night. De manager sprak onder meer over de mogelijke transfers van Björn Engels en Stefano Denswil. Mannaert had het ook over de overbodige Fransmannen van Club Brugge, Butelle en Perbet. "Of zij nog vertrekken? Dat wordt nu snel duidelijk. Het is zo dat ze bij ons nog weinig aan spelen zullen toekomen. De twee spelers hebben nog een contract bij ons en dat gaan we respecteren. Al begrijpen wij ook dat ze vaker willen spelen."

Perbet staat nog maar amper twee maanden op de loonlijst van Club Brugge. Blauw-Zwart nam hem voor één miljoen over van KAA Gent. Bij Brugge lijken ze zijn transfer geen fout te vinden. "Zijn transfer was een weloverwogen keuze. Op een bepaald moment zag het ernaar uit dat we zowel iaby als Wesley gingen missen tot september. Toen maakte we de keuze om een extra aanvaller te halen, wetende dat we daarna een aanvaller te veel zouden hebben."

Ondertussen kan Perbet naar KV Mechelen. Beide clubs hebben al met elkaar gepraat.