Engelse grootmacht dacht aan Genkenaar: Kan niet beter zitten dan bij Genk

Engelse grootmacht dacht aan Genkenaar: "Kan niet beter zitten dan bij Genk"

23-08-2017 17:41

Siebe Schrijvers staat dit seizoen voor zijn jaar van de grote doorbraak bij KRC Genk. De aanvallende middenvelder/spits kan rekenen op een basisplek bij de Limburgers. Er leek hem al vroeg een goede toekomst weggelegd, want hij stond in het verleden van verschillende Europese topclubs.

Onder andere Manchester City werd al gelinkt aan Schrijvers toen hij nog een tiener was. "Ik moest via de kranten vernemen welke ploegen geïnteresseerd waren want mijn vader en makelaar schermden mij af van zulke zaken. Ik vroeg mij dan ook vaak af of de interesse wel klopte", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Een overgang naar de Engelse topclub zat er voor hem nooit in. Hij wilde eerst doorbreken bij Genk. "Ik bekijk het van de nuchtere kant: zonder diploma had ik opnieuw de schoolbanken moeten opzoeken de dag dat er mij iets overkomt."

Genkse opleiding
"Ik kon trouwens niet beter zitten dan bij Genk. De opleiding is top: vanaf de U6 werk je met trainers die weten waarmee ze bezig zijn en bij de A-kern zijn er een aantal plaatsen voorbehouden voor jeugdspelers."

"Ze halen niemand van buitenaf als een eigen product even goed is op die positie. Kevin De Bruyne, Divock Origi, Thibaut Courtois en Yannick Carrasco zijn de bekendste voorbeelden, maar in België scoort geen enkele club beter als het aankomt op de doorstroming van eigen opgeleide spelers", besluit hij.