'Chelsea speelt 'waiting game' en heeft goede hoop op peperdure verdediger'

  'Chelsea speelt 'waiting game' en heeft goede hoop op peperdure verdediger'

  dinsdag 22 augustus 2017 om 21:40

  Chelsea wil zich graag versterken met Virgil van Dijk, maar het prijskaartje dat op het hoofd van de verdediger is geplakt door Southampton - zo'n 70 miljoen euro - gaat de landskampioen veel te ver. Daarom wachten The Blues nu af, in de hoop dat Southampton de vraagprijs uiteindelijk laat zakken. 

  Of Van Dijk deze maand naar Stamford Bridge verkast, is zeer de vraag. De Oranje-international wil vertrekken bij Southampton, ondanks een contract dat doorloopt tot 2022. Zijn werkgever was onlangs duidelijk: een verkoop is momenteel géén optie. Desnoods laat Southampton Van Dijk komend seizoen uitsluitend bij de reserves in actie komen. 

  Chelsea is niet van plan om het hoofd van Van Dijk op hol te brengen, zoals eerder Liverpool dat deed, schrijft The Telegraph. De kampioen heeft laten weten dat het de eisen van Southampton respecteert. Juist door die houding hoopt manager Antonio Conte uiteindelijk alsnog aan de haal te kunnen gaan met Van Dijk. Mogelijk zal dat in januari 2018 of zelfs pas over een jaar zijn. 

  De verwachting is dat Chelsea in de komende week sowieso zéér actief wordt op de transfermarkt. Conte is ontevreden met zijn selectie en wil nog minimaal drie aankopen aantrekken. De komst van een extra middenvelder heeft prioriteit. Onder meer Danny Drinkwater (Leicester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal) en Ross Barkley (Everton) zijn in beeld.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  'Chelsea speelt 'waiting game' en heeft goede hoop op peperdure verdediger'