Udinese moet speler van Anderlecht bedanken voor Nuytinck: Met hem gepraat

Udinese moet speler van Anderlecht bedanken voor Nuytinck: "Met hem gepraat"

31-07-2017 14:46
3

RSC Anderlecht moet het voortaan zonder Bram Nuytinck doen. De Nederlander vertrok verrassend naar Italië. Hij gaat aan de slag bij Udinese, al had hij voor zijn vertrek nog even een gesprek met een (ex-)ploegmaat.

Vooraleer hij zijn beslissing nam, sprak Nuytinck nog even met één van zijn ploegmaats bij Anderlecht. "Ik heb met Sven Kums gepraat over de club en de stad. Hij vertelde me niets dan positiefs. Na een mooie periode bij Anderlecht, is dit een schitterende opportuniteit voor mij", klinkt het in La Dernière Heure.

Voor Nuytinck is de transfer naar Italië een droom die uitkomt. "Twee weken geleden heb ik voor het eerst gehoord van de interesse van Udinese. Het was wat ik wou: een gereputeerde club in een topcompetitie", geeft hij aan.

Nuytinck maakte in de zomer van 2012 de overstap van de Nederlandse eersteklasser NEC naar Anderlecht. In de vijf daaropvolgende seizoenen heeft de Nederlander 157 wedstrijden in het paars-witte shirt gespeeld. Nuytinck werd drie keer landskampioen met de Brusselaars en won ook drie keer de Supercup. Bij Udinese zette hij zijn handtekening onder een vierjarig contract.