'Megadeal in de maak: bod van 220 miljoen euro voor Neymar'

'Megadeal in de maak: bod van 220 miljoen euro voor Neymar'

18-07-2017 07:28

Paris Saint-Germain maakt serieus werk van de komst van Neymar. Dat melden Spaanse en Franse kranten dinsdagochtend. De Braziliaan (25) zou niet helemaal gelukkig zijn bij FC Barcelona.

Neymar is naar verluidt klaar met zijn rol in de schaduw van Lionel Messi en wordt door zijn entourage gepusht om te vertrekken. PSG heeft die signalen opgevangen en onderzoekt volgens diverse media, waaronder Marca, Sport en Le Parisien, de mogelijkheid om de Braziliaanse aanvaller los te weken.

Het Spaanse AS schrijft dat de vader van Neymar deze week afreist naar Frankrijk om met PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi te praten over een mogelijke deal. Duidelijk is dat PSG diep in de buidel zal moeten tasten. In het Barça-contract van Neymar staat deze zomer een gelimiteerde afkoopsom van 222 miljoen euro. Over een jaar is dat zelfs 250 miljoen.

De 222 miljoen euro komt naar verluidt overeen met het volledige transferbudget van PSG. De nummer twee van het afgelopen Ligue 1-seizoen heeft voor Neymar alvast een vijfjarig contract klaargelegd. De aanvaller kan dertig miljoen euro per jaar verdienen, exclusief bonussen.

Lees ook: Wat verdient Neymar: zijn inkomen, salaris, bonussen, sponsors en uitgaven