Nederlanders zijn in oefenwedstrijd te sterk voor Club Brugge

15-07-2017 18:10
5

Binnen elf dagen moet Club Brugge Europees de wei in. In de voorrondes van de Champions League neemt Blauw-Zwart het op tegen Basaksehir, maar volledig klaar lijkt Club Brugge nog niet. Zaterdag werd een oefenmatch tegen AZ met 3-1 verloren.

Club Brugge kocht de laatste weken gretig in, maar tegen AZ gaf Ivan Leko slechts één nieuwkomer een kans in de basis. Marvelous Nakamba overgekomen van Vitesse mocht bij Blauw-Zwart starten tussen tien bekende namen. Bij de Nederlanders stond Marco Bizot tussen de palen. Vorig seizoen stond hij nog op de loonlijst van KRC Genk. Met Stijn Wuytens stond er bij AZ ook nog één Belg aan de aftrap.

Na 4 minuten klom Club Brugge al op voorsprong. Op aangeven van Palacios tikte Limbombe de 1-0 binnen. AZ had daarna het betere van het spel, maar kon pas in de 25e minuut scoren via een strafschop van Weghorst. Ondertussen hadden Vossen en Vanaken de kansen op de 2-0 laten liggen.

Na de pauze had Club Brugge een kwartiertje het betere van het spel, maar daarna zakte Blauw-Zwart in elkaar. Via Weghorst kwam AZ op voorsprong in de 67e minuut. Drie minuten later strafte Weghorst een foutje in de Brugse achterhoede af en zette de eindstand op het bord. Club Brugge probeerde nog iets terug te doen, maar voor doel faalde Blauw-Zwart keer op keer.

Opstelling Club Brugge: Ethan Horvath - Helibelton Palacios, Benoit Poulain, Stefano Denswil, Laurens De Bock - Marvelous Nakamba (74’ Claudemir), Ruud Vormer, Hans Vanaken (74’ Jordi Vanlerberghe) - Lior Refaelov (65’ Emmanuel Dennis), Jelle Vossen (65’ Jérémy Perbet), Anthony Limbombe (74’ Dorin Rotariu)
Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Wuytens, Ouwejan, Seuntjens, Rienstra, Van Overeem, Stengs, Weghorst en Jahanbakhsh