Club Brugge krijgt tripje naar Turkije in Champions League

Club Brugge krijgt tripje naar Turkije in Champions League

14-07-2017 12:20
8

Club Brugge is uit de pot gekomen voor de derde voorronde van de Champions League. In het niet-kampioenenspoor wordt Basaksehir de tegenstander. Wanneer de matchen juist gaan doorgaan ligt nog niet vast. 

Bij Club Brugge wilde men liever Nice ontlopen. Dat is gelukt. De Fransen moeten het opnemen tegen Ajax, een zeer mooie affiche. Voor Blauw-Zwart wordt het een tripje Turkije. Al zal Club Brugge eerst als gastheer van de Turken functioneren. De heenwedstrijd gaat door op 25 of 26 juli. De terugmatch is voor 1 of 2 augustus. 

De naam van Istanbul Basaksehir is in ons land minder bekend dan die van Besiktas, Fenerbahçe en Galatasaray. Toch zijn de Turken geen hapklare brok. Vorig seizoen eindigden ze tweede in de nationale competitie. Alleen Besiktas was sterker. 

Topspelers
Bij Istanbul Basaksehir lopen onder meer de Nederlander Eljero Elia, de Zwitser Gökhan Inler, de Togolees Emmanuel Adebayor en de Fransman Gaël Clichy rond.

Gratis
Voor de Brugse fans met een abonnement is er goed nieuws. Zij mogen de match tegen İstanbul Başakşehir - net zoals de Brugse Metten - gratis bijwonen. 

Op naar de Play-Offs?
Indien Club Brugge Istanbul Başakşehir kan uitschakelen dan mag het door naar de Play-Offs van de Champions League. Die loting vindt plaats op 4 augustus. De wedstrijden van de Play-Offs gaan door op 15/16 en 22/23 augustus. Alle winnaars van de Play-Offs mogen zich opmaken voor de groepsfase van de Champions League.