Trekken Faes en talentvolle landgenoot samen naar Nederlandse eersteklasser?

Trekken Faes en talentvolle landgenoot samen naar Nederlandse eersteklasser?

10-07-2017 14:48

De Nederlandse eersteklasser Excelsior Rotterdam hoopt zich op korte termijn te versterken met twee jonge Belgen. Excelsior toont namelijk interesse in Wout Faes en Jinty Caenepeel.

De 19-jarige Faes werd vorige week al gelinkt aan Excelsior en nu heeft de club de belangstelling in de 19-jarige verdediger bevestigd. "Wij willen hem graag een seizoen lenen", spreekt technisch directeur Ferry de Haan duidelijke taal tegenover Voetbal International. Faes hoeft bij paars-wit niet te rekenen op veel speeltijd, waardoor een nieuwe uitleenbeurt een logische optie is voor de jeugdinternational. Faes speelde het afgelopen seizoen ook al zes maanden in Nederland. Hij kwam toen tot acht optredens voor sc Heerenveen.

Excelsior, dat vorig seizoen met beperkte middelen knap als twaalfde eindigde, aast naast Faes ook op Jinty Caenepeel. De 20-jarige flankspeler doorliep de jeugdopleiding van AA Gent en komt sinds 2015 uit voor de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven, waar hij hoge ogen gooide. Caenepeel wilde vorige zomer al een stap omhoog zetten, maar na een afgeketste deal werd hij zelfs even verbannen door Eindhoven. De veelvoudig jeugdinternational lijkt nu alsnog zijn gewenste transfer te krijgen. "We zijn met Eindhoven in gesprek, om te kijken wat er mogelijk is", besluit De Haan.