Weiler duwt jeugdproduct naar de uitgang: Deze zomer nog vertrekken

Weiler duwt jeugdproduct naar de uitgang: "Deze zomer nog vertrekken"

10-07-2017 08:15

René Weiler zette aan het begin van dit seizoen heel wat spelers terug naar de U21, zo ook Nathan De Medina. Die heeft nog één jaar contract bij Anderlecht, maar wil dat jaar niet doorbrengen bij de beloften.

De centrale verdediger was vorig seizoen actief als huurling bij Oud-Heverlee Leuven. Hij hoopte bij zijn terugkeer op een kans, maar die krijgt hij niet. "Ik had er goede hoop op dat ik mijn kans zou krijgen bij Anderlecht, maar meneer Weiler stuurde mij meteen naar de U21. En die beslissing moet ik respecteren, de keuzes van de coach maken deel uit van het voetbal. En een coach die titels wint krijgt altijd gelijk", stelt hij in La Dernière Heure.

De Medina aast dan ook op een vertrek. "Mijn contract loopt nog één jaar, maar ik kies ervoor om deze zomer nog te vertrekken. Op uitleenbasis of definitief, alle opties liggen open. Bij Leuven in 1B heb ik mijzelf bewezen, ook de blessures liggen achter mij. De voorbije maand trainde ik met Nicolas Frutos en Mo Ouahbi, en ben dus klaar om meteen te spelen. Mijn voorkeur gaat ernaar uit om in Eerste klasse te blijven spelen."