Hasi rekent af met Vanden Borre: Hij was het ergste in alles

Hasi rekent af met Vanden Borre: "Hij was het ergste in alles"

08-07-2017 07:29
8

Besnik Hasi probeerde de laatste weken heel wat spelers met een Belgisch verleden naar Olympiakos te halen. Wie niet op een belletje moet rekenen, is Anthony Vanden Borre. In Het Nieuwsblad doet de trainer een boekje open over Vanden Borre. 

Hasi en Vanden Borre konden bij Anderlecht moeilijk door één deur. Er waren al een paar zaken gebeurd voor het echt mis ging. "Het voorval met Vanden Borre in de zomer van 2015, dat was eigenlijk het begin van het einde", aldus Hasi.

"Die affaire, die werd slecht aangepakt. Door iedereen. Kijk, Anthony wist dat hij zijn plaats aan het verliezen was. En hij wilde ergens anders heen. Dan komt hij naar een bespreking van een wedstrijd die hij niet eens speelde. Met een intentie. Welke, dat weet ik niet. Maar dan wil hij mijn assistent slaan, alsof hij op straat in Brussel is. Dat kan je als trainer niet tolereren, anders stap je beter op. Ook niet als bestuur, niet als publiek."

"Maar dan begon die machinerie rond hem. Die strijd kon ik niet winnen. Een deel van de fans zag hem als hun ket, maar als hij de ploeg kapot maakt… Vanden Borre was geen topprof. Hij was de ergste, in alles. Die moest je wakkerschudden om naar training te krijgen. Na mijn vertrek was hij wél weg, hè. Dat was het eerste wat Weiler deed."