Anderlecht krijgt pak slaag in Oostenrijk; dramatisch debuut Sels

07-07-2017 20:52
31

Anderlecht heeft een fikse tik gekregen tijdens de stage in Oostenrijk. De mannen van coach René Weiler gingen in de Red Bull Arena met harde cijfers onderuit tegen Red Bull Salzburg: 4-1.

RSCA begon al dramatisch aan de vriendeschappelijke match. Een te korte terugspeelbal op Matz Sels werd onderschept en de flater werd al na 48 tellen keihard afgestraft door de thuisploeg. Sels, die zijn debuut maakte onder de lat, zag er bij deze fase niet goed uit. De nieuwe doelman van Anderlecht was vlak voor rust echter wel kansloos bij de 2-0. Het werd in de eerste helft nog erger voor Sels en co., want Salzburg maakte ook nog 3-0 van. Kritische fans van Anderlecht waren er snel bij om Sels flink onder vuur te nemen

Anderlecht kwam ondanks de ruime achterstand sterk uit de kleedkamer. Nicolae Stanciu deed in minuut 50 wat terug met een goal van grote schoonheid. De Roemeen gaf zijn ploeg een sprankje hoop op een comeback, maar Salzburg maakte een kwartier later aan alle illusies een einde. De Japanner Takumi Minamino, de man van de openingsgoal, schoof de bal voorbij Sels, die zo een dramatisch beleefde. Het bleef uiteindelijk bij 4-1. Anderlecht heeft dus veel werk aan de winkel.