OFFICIEEL: Beerschot-Wilrijk geeft contract aan ex-spits van Anderlecht

OFFICIEEL: Beerschot-Wilrijk geeft contract aan ex-spits van Anderlecht

05-07-2017 18:00

Richard Kule Mbombo komt de volgende twee seizoenen uit voor Beerschot-Wilrijk. De sterke spits was de voorbije week op proef bij de Ratten en kon trainer Marc Brys blijkbaar meteen overtuigen. Het afgelopen seizoen speelde de Congolees bij de beloften van RSC Anderlecht.

Paars-wit pikte de 21-jarige Mbombo vorige zomer op bij zijn moederclub AS Vita Kinshasa nadat hij een paar doelpunten maakte in de Afrikaanse Champions League. Zijn uitleenbeurt bij de Brusselaars kreeg geen vervolg, maar de Congolees mocht meteen gaan testen bij Beerschot. Mbombo maakte meteen indruk tijdens de trainingen en maakte afgelopen zaterdag vier doelpunten tegen SV Nielse.

"Hoofdtrainer Marc Brys en sportief manager Frank Staes hebben niet lang getwijfeld om Mbombo een contract bij KFCO Beerschot Wilrijk voor te schotelen", staat te lezen op de webstek van de Ratten. "Vanaf dit seizoen is het KFCO Beerschot Wilrijk dat de jonge centrumspits leent van AS Vita Club op huurbasis overneemt. Op het Kiel ondertekende Mbombo een overeenkomst voor twee seizoenen, met een aankoopoptie."