OFFICIEEL: Buffalo's halen Belgische doelman opnieuw naar Jupiler Pro League

OFFICIEEL: Buffalo's halen Belgische doelman opnieuw naar Jupiler Pro League

02-07-2017 11:56
1

AA Gent heeft een nieuwe doelman gevonden. Bram Castro neemt na drie seizoenen afscheid van Heracles Almelo. De doelman keert terug naar zijn vaderland en tekent een contract voor twee seizoenen bij de Buffalo's, zo maakt de Almelose club op de eigen website bekend.

Castro maakte vooral carrière in Nederland, al keepte hij wel degelijk enkele seizoenen in ons land. Bij KRC Genk kwam de inmiddels 34-jarige goalie amper aan de bak, waarop hij naar Sint-Truiden trok. Daar werkte hij zich geleidelijk op tot eerste doelman. In 2005 koos hij voor een avontuur bij onze noorderburen. Hij verdedigde de kleuren van Roda JC, PSV (als bankzitter), MVV en sinds 2014 Heracles. Tussendoor keerde hij ook even terug naar STVV

Nu maakt Castro in de nadagen van zijn carrière dus nog een mooie overgang. In Gent zal het aantal speelminuten ongetwijfeld beperkt zijn, aangezien Lovre Kalinic incontournable lijkt. Castro wordt zo de opvolger van Brian Vandenbussche. Gent plukte hem ook weg uit de Eredivisie om als ervaren doublure te dienen. Vandenbussche rondde recent echter zijn transfer naar Cercle Brugge af, waardoor Hein Vanhaezebrouck op zoek moest naar een vervanger.