Vanden Stock klopt zich op de borst: Nu hebben we toch een uitzonderlijke ploeg?

Vanden Stock klopt zich op de borst: "Nu hebben we toch een uitzonderlijke ploeg?"

30-06-2017 16:25

We zijn nog maar eind juli en RSC Anderlecht heeft al fors geïnvesteerd in de spelerskern. Er hoeft dan ook geen twijfel over te bestaan: de ambities van de Brusselaars reiken ver. Zeer ver, als we de woorden van Roger Vanden Stock aanhoren.

De voorzitter windt er geen doekjes om. Anderlecht moet en zal zowel in de eigen competitie als Europees hoge toppen scheren. "We willen iets betekenen in de Champions League, liefst de tweede ronde halen of op zijn minst Europees overwinteren", doet Vanden Stock een forse uitspraak bij Sporza. "Veel hangt natuurlijk af van de loting. Daarom hebben we al enkele toptransfers gedaan. Wat er nu op de trainingsvelden rondloopt, dat is toch een uitzonderlijke ploeg? Daarmee moeten we de naam en faam van Anderlecht kunnen waarmaken", klinkt hij trots.

Al ziet Vanden Stock wel één voorwaarde om die doelstelling te bereiken. "Het zal niet makkelijk worden om Kara, Teodorczyk en Dendoncker bij Anderlecht te houden, maar we zullen er alles aan doen. Ik hoop dat er geen uitgaande transfers meer zullen zijn." Vooral aan de mouw van Dendoncker wordt hevig getrokken. "Het zal moeilijk zijn om hem te houden, maar we doen er alles aan om hem te overtuigen voor nog één seizoen. We hebben daarom zijn prijs ook hoger gelegd dan die van Tielemans."