Anderlechtman hard voor zichzelf: Gedaan met mijn talent te verprutsen

Anderlechtman hard voor zichzelf: "Gedaan met mijn talent te verprutsen"

21-06-2017 09:00
2

Bij Anderlecht zitten er nog heel wat vraagtekens in de kern, zo is het niet duidelijk wat er gaat gebeuren met flankspeler Dodi Lukebakio. Die meldt aan Het Nieuwsblad wel dat hij zijn les geleerd heeft. Zijn onprofessionele gedrag is verleden tijd.

Lukebakio beseft dat hij fouten heeft gemaakt. "Het is gedaan met mijn talent te verprutsen door mijn eigen stommiteiten. Als de training vroeger om 9 uur begon, dan arriveerde ik altijd om 9.05 uur. Nu sta ik al om 7.15 uur in de fitnesszaal om oefeningen te doen. Het duurde lang voor ik die les begreep, maar het is gelukt. Dat geldt trouwens ook op het terrein. Geen mooie, maar nutteloze dribbels meer voor mij. Ik heb mijn spel vereenvoudigd, speel sneller richting de goal en verricht ook meer defensief werk. De knop is omgedraaid."

Bij Toulouse kwam hij afgelopen seizoen niet aan de bak, hij deed mede door administratieve problemen maar in zes wedstrijden mee. "Toch heb ik er veel geleerd. Onze coach Pascal Dupraz was soms keihard voor mij, maar ik heb het nooit verkeerd opgevat. Neen, ik leerde er incasseren omdat ik wist dat hij in mij geloofde."

Professionele houding of niet, voorlopig mag Lukebakio nog steeds niet meetrainen met de A-kern. "Maar dat maakt niet uit. Ook bij de beloften wil ik het bestuur en de fans tonen dat ik veranderd ben. Het is aan mijnheer Weiler om dan te beslissen of ik nog een kans krijg."