Sfeer op Antwerp is gelijkaardig aan die op Standard, dat moeten we behouden

"Sfeer op Antwerp is gelijkaardig aan die op Standard, dat moeten we behouden"

16-06-2017 16:34
2

Laszlo Bölöni krijgt de eer om Royal Antwerp FC te coachen bij de langverwachte terugkeer op het hoogste niveau. Op de persvoorstelling blikt de Roemeense trainer wat terug én vooruit. Zo kwam onder meer de vergelijking met Standard Luik op de proppen.

Bij de Rouches kende Bölöni hoogdagen. "De sfeer op Antwerp is gelijkaardig aan die op Standard, die moeten we kost wat kost proberen behouden. Daar beginnen we vanaf nu aan te werken", sprak de gloednieuwe coach, die de voorbije twee jaar zonder club zat. "Ik had toen andere dingen aan mijn hoofd, belangrijker dan het voetbal. Maar nu ben ik weer helemaal klaar om me te focussen op het spelletje."

De Roemeen krijgt Wim De Decker naast zich, de man die de promotie bewerkstelligde. Dat kan handig zijn, bijvoorbeeld omdat Bölöni het Nederlands niet machtig is. "Maar ik kies altijd voor een trainer die de club van binnenuit kent, zoals dat bij De Decker het geval is. Ik ga niet ontkennen dat het Nederlands moeilijk is voor mij, maar een groot probleem is dat nu ook niet. Toen ik in Portugal aan de slag ging, sprak ik ook geen Portugees. Dat leer je wel."