Kan Club hopen op langer verblijf van sterkhouder? Geld is niet mijn drijfveer

Kan Club hopen op langer verblijf van sterkhouder? "Geld is niet mijn drijfveer"

06-06-2017 22:21
1

Club Brugge ziet er volgend seizoen mogelijk helemaal anders uit. Enkele sterkhouders waaronder José Izquierdo en Björn Engels denken aan een vertrek. Ook Stefano Denswil leek te gaan vertrekken, maar een langer verblijf lijkt niet langer onmogelijk.

De verdediger tekende ondanks interesse van buitenlandse clubs nog bij tot medio 2020 bij Club Brugge. Een verrassende keuze, maar zo ziet hij het niet. "Omdat ik me hier goed voel en dankbaar ben voor de kansen die ik heb gekregen", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. De verdediger kon afgelopen zomer nochtans naar AS Monaco. "Er was belangstelling, ja. Maar als ik geen reden zie om te vertrekken, waarom zou ik dat dan doen", vertelt hij.

Tijdens de winterstop klonk het al dat Denswil deze zomer zou vertrekken. Toch is het geen absolute noodzaak voor hem. "Dat heb ik ook gelezen. Als je het goed doet, dan is er belangstelling, maar ik wil ook gelukkig zijn. Geld is niet mijn grootste drijfveer, anders was ik op het einde van vorig seizoen al vertrokken om elders drie of vier keer meer te verdienen. Het houdt me ook niet bezig."

Hij zal dan ook niet aansturen op een vertrek bij Club. "Ik lees ook geregeld dingetjes, zoals de zogezegde interesse van Everton een paar maanden geleden, maar uiteindelijk zit ik hier nog altijd. Het is niet zo dat ik elke dag met mijn zaakwaarnemers – Winnie Haatrecht en mijn broer – bel. Ze weten dat ik het niet wil horen, daar houd ik niet van. Soms krijg ik sms’jes om te vragen of ik interesse heb om voor die of die club te spelen. Sorry hoor, kijk op Google wie mijn zaakwaarnemer is en neem met hem contact op. Ik wil voetballen", besluit hij.