Klagen na licenties van Antwerp en Moesrkoen: Te veel overruled

Klagen na licenties van Antwerp en Moesrkoen: "Te veel overruled"

20-05-2017 10:55
1

Antwerp en Moeskroen spelen volgend seizoen in de Jupiler Pro League. Lang leek dat niet te gaan gebeuren, want ze kregen eerst geen licentie om in 1A te spelen. Uiteindelijk gaf het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) de twee clubs wel een licentie. Ivan De Witte stelt zich daar vragen bij. 

Volgens de voorzitter van KAA Gent werkt het huidige systeem niet goed. "Ik vind dat het BAS niet het juiste antwoord is op de problematiek die we hebben. Onze licentiecommissie zit goed in elkaar, met degelijke mensen. Als die oordelen dat de licentie niet mag gegeven worden, hebben ze daar zeer goed over nagedacht", aldus De Witte in Het Laatste Nieuws.

"Ik wil niet over Moeskroen of Antwerp spreken, maar er worden té veel uitspraken van de licentiecommissie overruled." Er is ook zware kritiek op de Reviewcommissie, op het Bondsparket... "Zoals het nu gaat met de Reviewcommissie is het beter om ermee te stoppen. Ik ben vóór de Reviewcommissie, maar tegen de huidige werking - er is geen eenduidigheid. Ik denk dat er een betere lijn moet worden getrokken. Als we niet opletten, gaan we nog verder verzanden."