'Mijn voorkeur gaat uit naar Duitsland of Italië, maar ik kan bij Gent blijven'

'Mijn voorkeur gaat uit naar Duitsland of Italië, maar ik kan bij Gent blijven'

17-05-2017 08:36

De toekomst van Thomas Foket ligt niet bij AA Gent. Een nieuwe verbintenis bij de Buffalo's lijkt er niet aan te komen.

Gent bood de rechtsachter al verschillende keren een nieuwe verbintenis aan, maar die weigerde hij. "Mijn contract loopt nog tot 2018 en ik koos ervoor om niet bij te tekenen tot 2019. Eerlijk gezegd begrijp ik al die commotie daarrond niet zo goed. Ik trek er mij ook niet al te veel van aan", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Een vertrek lijkt er dus aan te gaan komen. Gent wil namelijk graag nog wat geld verdienen aan Foket. Al sluit hij niet uit dat een langer verblijf er ook inzit. "Het voorstel ligt er nog altijd, dus ik kan ook nog bij AA Gent blijven. Ik wil ook niks liever dan dat de club een heel goede prijs krijgt voor mij. We streven allebei naar zekerheid", klinkt het.

De buitenlandse uitdaging
Foket weet ook waar hij in de toekomst graag zou spelen. "Mijn voorkeur gaat uit naar Duitsland of Italië, daar sluit mijn profiel het best bij aan. Ik ben een goede loper, maar nu ook niet de meeste fysieke speler. Net als Thomas Meunier dweil ik graag de flank af."

"Het liefst opteer ik voor een team dat aanvallend voor de dag komt en de bal heeft. Het meest uitdagende, is je eigen limieten te kunnen aftasten. Als ik de kans krijg en ik zie het zitten, waarom eens niet proberen", besluit hij.