Wat doet Genk? 'Topclub heeft vijftien miljoen euro veil voor Berge'

Wat doet Genk? 'Topclub heeft vijftien miljoen euro veil voor Berge'

11-05-2017 07:00

Sander Berge maakte sinds zijn komst naar KRC Genk afgelopen winter al veel indruk. De amper 19-jarige Noor verving met veel verve de vertrokken Wilfred Ndidi. De voorbije weken werd al duidelijk dat er interesse uit het buitenland was voor de middenvelder. Zo zou AS Monaco bereid zijn om diep in de buidel te tasten.

De Monegasken hebben de weg naar België duidelijk gevonden. De halve finalist uit de Champions League had eerder al Youri Tielemans en Soualiho Meité op het oog, maar zou nu ook naar de diensten van Berge hengelen. Die arriveerde een half jaar geleden voor twee miljoen euro in Genk, maar draaide meteen mee.

De club uit het Prinsdom zou volgens Het Laatste Nieuws maar liefst vijftien miljoen euro veil hebben voor de Noor, die in de Luminus Arena een verbintenis tot 2021 heeft. Genk houdt voorlopig de boot af en wil deze zomer niemand laten vertrekken. De druk zal echter opnieuw opgevoerd worden, zoals dat afgelopen winter het geval was bij de dossiers van Ndidi en Leon Bailey, die respectievelijk naar Leicester City en Bayer Leverkusen verkasten.