Bijzonder: Club haalt grote naam voor het eerst in 23 jaar terug naar Jan Breydel

Bijzonder: Club haalt grote naam voor het eerst in 23 jaar terug naar Jan Breydel

26-04-2017 12:00
3

Club Brugge neemt het woensdagavond in de vijfde speelronde van Play-Off 1 op tegen KV Oostende. Er zal een wel zeer speciale gast op de tribune zitten om de match in het Jan Breydelstadion te komen aanschouwen.

Niemand minder dan Daniel Amokachi brengt een bezoek aan de club waar het voor hem allemaal begon. De Nigeriaanse spits droeg tussen 1990 en 1994 het shirt van Blauw-Zwart en maakte daar de nodige furore. Opvallend: na zijn vertrek in 1994 is hij nooit meer in Brugge geweest. De nu 44-jarige Amokachi is momenteel coach in Finland, maar ging graag in op de uitnodiging van Club. Hij zal onder andere de aftrap voor de match geven.

Amokachi scoorde 35 goals in 81 competitieduels voor Club en maakte zelfs de allereerste goal in de Champions League. Hij blonk uit op het WK van 1994 en verdiende daarmee een transfer naar Everton. In 1998 liep hij een knieblessure op, waarna hij nooit meer de oude zou worden. Amokachi begon nadien zijn loopbaan als coach en was onder andere interim-bondscoach van Nigeria.