Opmerkelijke wending: krijgt doelman van Anderlecht uitleenbeurt?

Opmerkelijke wending: krijgt doelman van Anderlecht uitleenbeurt?

25-04-2017 13:49

Anderlecht heeft met Frank Boeckx nu een betrouwbare doelman tussen de palen, ook huurling Ruben Martinez deed het niet slecht in de Europa League. In de toekomst moeten die kansen echter naar Mile Svilar gaan. Hoe gaat het zeventienjarige supertalent worden gebracht?

Dit seizoen werd Davy Roef voor de leeuwen gegooid, maar dat werd een flop. Jean Kindermans, hoofd van de jeugdopleiding, hoopt dat Anderlecht dezelfde fouten niet herhaalt. "De situatie met Davy Roef heeft ons doen nadenken en we hadden hem misschien eerst moeten uitlenen. De intrinsieke kwaliteiten van Mile zijn zo groot, dat hij zeker zal slagen op het hoogste niveau", klinkt het in L'Avenir.

Anderlecht moet goed nadenken over de toekomst van Svilar. "Er is echter maar één plaats voor een doelman en we moeten goed nadenken wat het beste traject is voor hem. We moeten hem niet te snel voor de leeuwen gooien, maar we mogen ook niet te lang wachten. Daar zal het bestuur en de technische staf zeer goed over moeten nadenken."