Mourinho gelooft niet in stunt Anderlecht: Getoond dat we sterker zijn

Mourinho gelooft niet in stunt Anderlecht: "Getoond dat we sterker zijn"

19-04-2017 16:08

José Mourinho zit vol vertrouwen voor aanvang van de confrontatie tegen Anderlecht. De Portugese coach gelooft rotsvast dat hem en zijn team donderdag niets kan gebeuren tegen paars-wit.

--> Man Utd kent geen genade met Anderlecht: 3,20 keer je inzet!

"We zullen gemotiveerd moeten zijn tegen Anderlecht", citeert Het Nieuwsblad de coach op de persconferentie. Na het 1-1 gelijkspel in het Astridpark gelooft Mourinho dat Man Utd de klus zal klaren in eigen huis. "Nu zitten we in de kwartfinales. In dit stadium van de competitie moeten wij enorm gemotiveerd zijn. Voor donderdag zullen we minstens even gemotiveerd moeten zijn als Anderlecht. Wij hebben immers in Brussel al laten zien dat we een sterker team zijn."

Volgens hem mocht Anderlecht vooral gelukkig zijn dat het nog een gelijkspel uit de brand kon slepen in de heenwedstrijd. "Ik was wel teleurgesteld in mijn ploeg na de heenwedstrijd in Anderlecht. We hadden de wedstrijd in handen, het was makkelijk om het af te maken maar dat hebben we niet gedaan. Als het 0-3 was geworden, hadden we het nu over een vriendenwedstrijd kunnen hebben. Dan hadden we zonder druk enkele jongeren kunnen laten spelen."

Mourinho wil de nul houden, maar ook winnen. "Als Anderlecht niet scoort, gaan wij door. Dat zal Anderlecht ook weten en het zal hun manier van spelen beïnvloeden. Het klopt dat wij niet de beste thuisreputatie hebben in de eigen competitie, maar in de Europa League is het een ander verhaal. Wij gaan niet voor een 0-0. Tegen Rostov stonden we voor dezelfde situatie na de 1-1 in Rusland, maar zijn we ook voor de zege gegaan. Ook tegen Anderlecht zullen we moeten proberen te winnen."