'Mertens neemt bijzonder verrassende beslissing over toekomst'

'Mertens neemt bijzonder verrassende beslissing over toekomst'

16-04-2017 09:30

Een nieuw hoofdstuk in de Mertens-soap lijkt aangebroken. Het Italiaanse Sky Sports meldt zondag dat de zaakwaarnemer van de aanvaller dit weekend een uur lang om de tafel heeft gezeten met Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis. Gespreksonderwerp: een nieuw contract.

Een nieuw contract van Mertens bij de Italiaanse topclub Napoli lijkt gelijk dichterbij dan ooit: het gesprek verliep uiterst positief, meldt Sky Sports. In het nieuwe contract zou er sprake zijn van een lage afkoopsom. De huidige verbintenis van de Belg loopt pas in de zomer van 2018 af, maar er wordt aan alle kanten getrokken aan de kleine dribbelaar. Napoli zou zelfs al rondkijken voor een vervanger van Mertens.

Dat de Rode Duivel vertrekt uit Napels is echter nog lang niet zeker, als de berichtgeving van Sky Sports klopt. Het medium denkt dat de spitspositie die Mertens nu bij Napoli ook meespeelt. Mertens is bang dat hij bij een andere club weer op de vleugels – zijn 'oorspronkelijke' positie – belandt. Door zijn uitstekende prestaties in het centrum van de aanval wil Mertens dit risico liever niet lopen.