Hart onder de riem, geplaagde Buffel mag zich recordhouder noemen

Hart onder de riem, geplaagde Buffel mag zich recordhouder noemen

14-04-2017 07:30

Racing Genk heeft een mooie uitgangspositie kunnen veroveren in Vigo. Na de eerste helft zag het er slecht uit, maar de 3-2 van Thomas Buffel kan alles veranderen.

Buffel scoorde iets na het uur de goal van de hoop, nu heeft Genk thuis genoeg aan een 3-2. Hij is meteen de oudste speler die ooit scoorde in de Europa League. "Als ik inval, probeer ik een extra duwtje te geven. Ik zette eerst nog een goede aanval op, maar ik kon net niet afdrukken met mijn linkerbeen. Niet veel later kwam die bal van Leandro voor de pot. Ik anticipeerde op het mistasten van de verdediging. De hoek was scherp en ik besloot niet roekeloos te trappen. De bal kwam terug en ik kon hem met het hoofd erin leggen. Een belangrijke goal", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Buffel was door het dolle heen na zijn goal. "Ja, ik blijf natuurlijk een sporter. Als je op het veld staat, is het de aard van het beestje dat je ervoor gaat, los van hoe of wat. Celta zal er niet gerust in zijn. Die twee uitdoelpunten kunnen van goudwaarde zijn".