Preud'homme helpt bestuur van Club een handje en komt zelf met mogelijke opvolgers

Preud'homme helpt bestuur van Club een handje en komt zelf met mogelijke opvolgers

07-04-2017 11:32

Het lijkt er meer en meer op dat Michel Preud'homme in de zomer stopt als hoofdtrainer van Club Brugge. De Waalse succescoach loodste de West-Vlamingen afgelopen seizoen naar een nieuwe titel, maar gaf al meerdere keren aan dat zijn periode bij Club er stilaan op zit. Hij duidt zelf al enkele kandidaat-opvolgers aan.

--> WEDEROPSTANDING! Club en KVO klaren de klus: 8,4 keer je inzet!

In gesprek met RTBF werpt Preud'homme een blik op het trainersgilde uit de Jupiler Pro League. "Felice Mazzu kent zijn gelijke niet als het aankomt op een ploeg heropbouwen. Dat moet hij steeds opnieuw doen, want elke keer wordt zijn elftal gedecimeerd. Hij is één van de beste Belgische trainers, maar Francky Dury en Yannick Ferrera staan er ook als je kijkt naar de middelen die ze hebben", geeft hij zijn visie.

Toch gaat Preud'homme het bestuur van Club niet per se in een bepaalde richting duwen. "Het zal aan de directie zijn om haar keuze te maken, als ik besluit om te stoppen. Maar Philippe Clement zal ook een goede T1 worden, hier of ergens anders", verwijst Preud'homme nog naar zijn huidige assistent. Sommige waarnemers schuiven Clement naar voren als ideale opvolger voor Preud'homme, anderen twijfelen dan weer aan zijn persoonlijkheid.